VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

România, a patra zi de impas din cauza grevei în învățământ. Profesorii spun NU ofertelor guvernului

Greva generală a profesorilor ține în blocaj sistemul educației din România a patra zi. Și astăzi aproximativ 15 mii de cadre didactice au ieșit la proteste în centrul Bucureștiului pentru a cere majorarea salariilor. Între timp, guvernul român spune că nu poate da curs cerințelor și că, deocamdată, este gata să ofere pentru acest an două suplimente salariale, ofertă refuzată de sindicatele din educație și profesori.

Potrivit digi24.ro, reprezentanţii profesorilor au avut o întâlnire cu demnitari ai guvernului pentru a găsi o soluţie. Într-un final, executivul le-a propus carduri de 500 de euro, banii urmând a fi acordați în două tranşe, în lunile iunie şi octombrie, și nu a fost de acord cu mărirea lefurilor profesorilor.

Până când autoritățile de la București sunt în căutarea soluțiilor, toate școlile din România rămân închise din cauza grevei celor peste 150 de mii de cadre didactice din țară.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții guvernului, sindicaliștii din învățământ au cerut aproape dublarea salariului pentru un profesor debutant până la 800 de euro, iar pentru un profesor la final de carieră leafa să fie de peste 1400 de euro.

De asemenea, comitetul organizatoric al grevei cere și instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice cu rata inflaţiei.

Citește și: Toate școlile din România, închise de greva generală a profesorilor

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.