VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Atenție consumatori! ANSA retrage din comerț mai multe loturi de ouă

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în urma verificărilor de laborator, s-a constatat că găinile ouătoare de la exploatația SRL „Aviton Agro” din raionul Taraclia, satul Valea Perjei, au fost depistate pozitive la salmonela (Salmonella Enteritidis).

Astfel, operatorul SRL „Aviton Agro” recheamă de la distribuitori şi din rețeaua de comerţ toate loturile de ouă plasate pe piaţă, cu data durabilităţii minime (DDM): 13.06.2023 - 20.06.2023.

Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătate.

„Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87;
Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544”, transmite ANSA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.