VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Resturi de rachetă depistate pe teritoriul R. Moldova. MAEIE condamnă repetat războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu un comentariu după ce sâmbătă, 14 ianuarie, resturi de rachetă au fost depistate au căzut pe teritoriul R. Moldova. MAEIE își reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate din orașele Kyiv, Kharkiv, Mykolaiv, Lviv, Odesa și Vynnytsa, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite.

Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război iar o dovadă în plus este descoperirea în zona sectorului de frontieră Larga din raionul Briceni a resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Republica Moldova exprimă și pe această cale sprijinul neclintit pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine.” - a conchis purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța sâmbătă, 14 ianuarie, că urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga, Briceni, resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

FOTO/ Resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, descoperite în sectorul de frontieră Larga

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acesta este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Reacția prim-ministrei, după ce resturi de rachetă au căzut pe teritoriul R. Moldova: „Îmi exprim indignarea profundă”

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.