VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ În resturile de rachetă depistate la Larga sunt circa 80 de kg de material explozibil. MAI: „A avut loc detonarea controlată”

Grupul operativ de documentare IGPF și IGP au depistat în timpul cercetării la fața locului focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării explozibilului, a fost solicitată echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale, care a efectuat detonarea controlată a explozibilului din racheta prabusita ieri, în zona satului Larga.

Potrivit Ministerului Apărării, misiunea a fost executată în condiții de maximă securitate.

Explozia a avut loc în jurul orei 10:40. Echipele mixte de geniști ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării au asigurat perimetrul, iar explozia fragmentelor de rachetă a fost controlată.

Cetățenii din zonă se află în afara oricărui pericol, iar riscurile au fost înlăturate.

La moment, grupul operativ de documentare IGPF și IGP examinează terenul în raza de 1,5 km, pentru a se asigura de lipsa altor obiecte sau rămășițe ale rachetei.

Toate probele acumulate în cadrul cercetării la fața locului vor fi transmise, în modul stabilit, procuraturii specializate.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța sâmbătă, 14 ianuarie, că urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga, Briceni, resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

FOTO/ Resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, descoperite în sectorul de frontieră Larga

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acesta este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Reacția prim-ministrei, după ce resturi de rachetă au căzut pe teritoriul R. Moldova: „Îmi exprim indignarea profundă”

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.