VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președinta Sandu condamnă ferm atacurile Rusiei asupra Ucrainei: „Rachetele ajung și în Moldova”

Preşedinta R. Moldova Maia Sandu condamnă ferm atacurile Rusiei asupra Ucrainei, susținând că atacurile asupra infrastructurii oraşelor şi uciderea civililor sunt crime de război, ele neavând nicio justificare.

Rusia a reluat sâmbătă atacurile cu rachete asupra Ucrainei, una dintre acestea lovind un bloc de locuințe cu 1700 de oameni din Dnipro și făcând zeci de victime și răniți, lăsând totodată mai mulți oameni sub dărâmături. Atacurile au țintit infrastructura energetică din multe regiuni din țara vecină.

„În plină iarnă, ucrainenii trăiesc în frig, fără apă și curent, știind că o rachetă poate lovi oricând casa lor și le poate lua viața. Asta e realitatea războiului, impusă de agresor - chiar aici, în vecinătatea noastră. Rachetele ajung și în Moldova - fragmentele descoperite ieri la Briceni dovedesc acest lucru”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului condamnă ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei: „Atacurile asupra infrastructurii orașelor și uciderea civililor sunt crime de război, ele neavând nicio justificare”.

În resturile de rachetă depistate la Larga sunt circa 80 de kg de material explozibil. MAI: „A avut loc detonarea controlată”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța sâmbătă, 14 ianuarie, că urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga, Briceni, resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

FOTO/ Resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, descoperite în sectorul de frontieră Larga

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acesta este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Reacția prim-ministrei, după ce resturi de rachetă au căzut pe teritoriul R. Moldova: „Îmi exprim indignarea profundă”

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.