VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, despre televiziunile rămase fără licență: nu vor putea să emită chiar dacă se termină starea de urgență

Posturile de televiziune a căror activitate a fost suspendată de CSE nu își vor relua activitatea nici după finalizarea stării de urgență care va fi în vigoare până la sfârșitul anului 2023. Premierul Dorin Recean susține că Guvernul lucrează la adoptarea mai multor pachete legislative, menite să ofere Executivului capacitatea de a gestiona situații similare în afara stării de urgență.

„Guvernul pregătește și va adopta mai multe pachete legislative, care să permită Executivului să gestioneze astfel de situații în afara stării de urgență. Prin urmare cele 12 televiziuni cu licențele suspendate, care sunt despre propagandă și despre finanțare ilegală, despre deservirea unor grupări criminale nu vor putea să emită în eter chiar dacă se termină starea de urgență. O spun clar: cele 12 canale nu vor putea să emită”,  a declarat prim-ministrul în cadrul emisiunii Cabinetul din umbră de la Jurnal TV.

Premierul a declarat că starea de urgență în R. Moldova nu va mai fi prelungită.

La sfârșitul lunii octombrie Comisia pentru Situații Excepționale a decis, la recomandarea SIS, sistarea activității a 6 posturi de televiziune, pe perioada stării de urgență. Este vorba despre Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

În decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a decis suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru 6 posturi de televiziune. Este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”.

Mai multe ONG-uri din mass-media şi-au exprimat îngrijorarea şi au condamnat decizia în lipsa unor explicaţii clare, menţionând că hotărârea nu conţine niciun argument care a stat la baza aprobării acesteia.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.