VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Decizie CSE: Șase posturi de televiziune din R. Moldova vor rămâne fără licență pe perioada stării de urgență. Reacția televiziunilor

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat vineri, 16 decembrie, o decizie privind suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova. Este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”.

Potrivit Dispoziției CSE, „decizia a fost luată în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale”.

Comisia pentru Situații Excepționale a făcut, de asemenea, referire la „multiplele constatări din rapoartele de monitorizare ale Consiliului Audiovizualului privind încălcările Codului Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova, implicit aplicarea sancțiunilor pentru lipsa unei informării corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și intră în vigoare la data publicării.

Posturile de televiziune TV 6 și Orhei TV afiliate deputatului fugar Ilan Șor, au venit cu o reacție față de decizia CSE de a le suspenda licențele de emisie.

Cele două posturi susțin că „argumentarea CSE este total neîntemeiată” și fac „apel la comunitatea internațională, corpul diplomatic acreditat în R. Moldova”, să dea o apreciere corectă deciziei CSE.

„Argumentarea CSE nu doar că este total neîntemeiată dar chiar de-a dreptul falsă! Posturile TV niciodată nu au primit nicio sancțiune din partea CA pe motivele invocate legat de război și altele. (…) Astăzi a avut loc un atac fără precedent la libertatea de exprimare, la libertatea editorială, la libertatea jurnaliștilor etc. (…) Facem apel la comunitatea internațională, corpul diplomatic acreditat în RM să dea o apreciere corectă a acestor fărădelegi în conformitate cu standardele aplicate la nivel internațional în vederea stopării acestor grave derapaje fără precedent în istoria RM”, se arată în reacția postul TV6 și Orhei TV.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.