VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Reacția Moscovei, după ce SIS a blocat două site-uri rusești

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, a venit cu o reacție după ce Serviciul de Informații și Securitate a decis blocarea a două site-uri din R. Moldova, promotoare de informații ce incită la ură și război.

Potrivit Mariei Zaharova, blocarea site-urilor eadaily.com și bloknot.ru este o strategie a Chișinăului de a exclude complet din spațiul informațional al R. Moldova conținutul mass-media în limba rusă.

Pe 26 februarie 2022, accesul la site-ul agenției de presă Sputnik Moldova a fost blocat. Restricții similare au fost apoi impuse site-urilor mai multor alte instituții media ce transmit informația în limba rusă. Din martie 2022, în Republica Moldova este în vigoare o interdicție a știrilor și a programelor TV socio-politice rusești, iar canalele TV în limba rusă sunt amendate în mod regulat. Din 19 decembrie 2022, licențele a șase canale TV în limba rusă au fost revocate pentru „acoperire insuficientă corectă a evenimentelor naționale și a conflictului din Ucraina”. Toate acestea se fac pe fundalul activității deschis anti-ruse din țară”, a declarat Zaharova.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a MAE rus a subliniat că Rusia consideră blocarea resurselor informaționale menționate ca o altă încălcare flagrantă de către autoritățile moldovenești, sub pretexte sincer exagerate, a principiului asigurării pluralismului de opinii și a libertății presei, precum și a dreptului locuitorilor de limbă rusă din Moldova să acceseze informații.

Facem apel la Chișinău să se abțină de la astfel de demersuri, care nu au nicio legătură cu adevărata libertate și democrație, să ridice interdicțiile discriminatorii impuse anterior asupra difuzării mass-media în limba rusă și să renunțe la ambițiile dubioase de a pune monopol asupra adevărului”, a conchis Zaharova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.