VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Radu Marian, după declarațiile lui Lavrov: Moldova nu acceptă „lecții de democrație” de la Rusia lui Putin

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție după declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a menționat că Rusia va face tot posibilul pentru a proteja intersele vorbitorilor de limbă rusă din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia.

În legătura cu ieșirile isterice ale reprezentanților Kremlinului la adresa Republicii Moldova, vreau să zic următorul lucru – țara noastră nu acceptă „lecții de democrație” de la Rusia, o țară în care drepturile omului sunt călcate în picioare, libertatea protestelor e interzisă, iar dictatura e la ea acasă.

Și spre deosebire de Rusia lui Putin, care invadează țări în mod barbar, Moldova pledează pentru rezolvarea conflictelor în mod pașnic.

În Moldova, fiecare cetățean, indiferent de limba pe care o vorbește și etnia sa, se bucură de toate drepturile și libertățile pe care le presupun o democrație”, a comentat Radu Marian.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, 31 august, că Rusia va face tot posibilul pentru a proteja intersele vorbitorilor de limbă rusă din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia. Oficialul rus a cerut R. Moldova să renunța „la jocurile politice impuse de Occident”.

Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, are un statut special. Cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Serghei Lavrov.

Citiți și: VIDEO/ Ministrul rus de externe declară că Rusia „va face tot posibilul pentru a proteja interesele vorbitorilor de limbă rusă din Transnistria și Găgăuzia”

În iunie curent, ministrul rus de Externe a acuzat Republica Moldova că ar încerca, „la fel ca și Ucraina, să anuleze tot ce este rusesc”. Oficialul rus a criticat atunci promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzicea retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. 

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat marți pe cetățeni „să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruși de la Chișinău”. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova rămâne neutră și își dorește pacea.

Citiți și: Maia Sandu: „Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruși de la Chișinău sau de la Moscova” / VIDEO

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.