VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ministrul rus de externe declară că Rusia „va face tot posibilul pentru a proteja interesele vorbitorilor de limbă rusă din Transnistria și Găgăuzia”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia va face tot posibilul pentru a proteja intersele vorbitorilor de limbă rusă din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia. Oficialul rus a cerut R. Moldova să renunța „la jocurile politice impuse de Occident”. Declarațiile au fost făcute de ministrul rus de Externe în cadrul unui maraton educațional, transmite tsn.ua.

Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, are un statut special. Cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a declarat Serghei Lavrov.

Chișinăul nu a comentat deocamdată declarațiile făcute de Lavrov.

În luna iunie, ministrul rus de Externe a acuzat Republica Moldova că ar încerca, „la fel ca și Ucraina, să anuleze tot ce este rusesc”. Oficialul rus a criticat atunci promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzicea retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. 

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat marți pe cetățeni „să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruși de la Chișinău”. Șefa statului a subliniat că Republica Moldova rămâne neutră și își dorește pacea.

Maia Sandu: „Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor proruși de la Chișinău sau de la Moscova” / VIDEO

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.