VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mesajul ministrului Educației la început de an de studii: „Suntem încrezători că vom reuși să ne organizăm tot atât de bine ca în anul precedent, astfel încât procesul didactic să se desfășoare în sălile de clasă”

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a transmis un mesaj de felicitare pentru elevi, studenți, cadre didactice și părinți, menționând că MEC va depune efort ca să îmbunătățească sistemul educațional din R. Moldova și dă asigurări că procesul didactic în anul de învățământ 2022-2023 se va desfășura în sălile de clasă.

Dragi elevi, studenți, profesori și părinți,

Vă felicit cu ocazia zilei de 1 septembrie, care marchează începutul anului școlar și care, simbolic, este percepută de către întreaga societate drept Ziua Cunoștințelor.

Începutul anului școlar înseamnă noi aspirații, noi obiective, noi idei, noi proiecte, noi forțe cu care pornim pe calea cunoștințelor.

Ultimii ani au fost extrem de dificili pentru noi toți. Avalanșa de crize ne-a pus la încercare capacitatea de rezistență și ne-a determinat să fim mai flexibili, să ne ajustăm pașii din mers. Deși nu am putut prevedea un asemenea iureș de evenimente de amploare majoră, noi am făcut față provocărilor prin eforturi comune. Pentru aceasta mulțumesc profesorilor, managerilor școlari, părinților, tuturor celor care au contribuit la diminuarea impactului negativ al acestor crize asupra învățământului.

Suntem conștienți de faptul că învățământul online pe durata pandemiei a lăsat amprente negative asupra proceselor de predare-învățare-evaluare. Prin urmare, împreună, consolidat, am reușit să organizăm și să desfășurăm, în anul trecut de studii, procesul educațional preponderent în sălile de clasă, iar rezultatele la testările și examenele naționale din acest an au demonstrat că elevii noștri au reușit să însușească materia prevăzută de curriculumul școlar.

Anul de învățământ 2022-2023 îl începem cu noi provocări, dar suntem încrezători că vom reuși să ne organizăm tot atât de bine ca în anul precedent, valorificând experiențele dobândite, astfel încât procesul didactic să se desfășoare în sălile de clasă, în condiții de normalitate.

Viața noastră, lumea în care trăim se schimbă cu o viteză de neimaginat, iar amploarea și intensitatea acestor transformări ne depășesc uneori capacitățile și resursele de care dispunem. La nivel global educația este în plin proces de transformare, de relansare.

Pentru a face față schimbărilor vom depune efort susținut ca să îmbunătățim sistemul educațional din țara noastră, transformându-l, astfel încât să le dezvoltăm copiilor, tinerilor competențele necesare pentru viață, pentru a putea răspunde provocărilor unei societăți în schimbare. Ne asumăm această responsabilitate socială.

În prezent, Ministerul Educației și Cercetării își trasează direcțiile prioritare de activitate pentru următoarea perioadă, prin proiecte de politici publice precum Strategia de dezvoltare „Educația 2030” și Strategia națională de Tineret. De asemenea, după aproape un deceniu de implementare, cu scopul alinierii la tendințele actuale de dezvoltare a societății, suntem în proces de actualizare a Codului educației al Republicii Moldova. În acest context, facem apel ca să ne fiți alături prin implicare activă în procesul de definitivare și îmbunătățire a calității și conținutului acestor documente, astfel încât ele să înglobeze viziunea noastră comună, asumată, cu privire la asigurarea unei dezvoltări sustenabile a țării și să răspundă necesităților și așteptărilor fiecăruia dintre noi.

Cu prilejul începerii noului an școlar, vă urez sănătate, inspirație, să vă mențineți optimismul și forța creatoare pe tot parcursul anului, pe care vi-l doresc cât mai reușit și plin de succes.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.