VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM, indignat de majorarea tarifelor la serviciile comunale: Conducerea ANRE s-a discreditat complet

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi scumpiri la energia electrică și energia termică.

Într-un comunicat remis presei, PSRM se declară ”indignat de acțiunile haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice”.

”Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc!

Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată. Problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară”, declară PSRM.

Totodată, Partidul Socialiștilor anunță că în octombrie va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării.

”Insistăm pe demisia guvernului criminal care comite un genocid asupra populației și conduce țara spre distrugere. Suntem ferm convinși de necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, resetarea guvernării și numirea unui guvern profesionist responsabil”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că ANRE a aprobat tariful de 4,54lei/kWh, pentru energia electrică produsă de către S.A. „Termoelectrica”, tariful actual fiind de 3,35 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei mai mult.

Citește și: Dodon, după noile scumpiri anunțate de ANRE: Guvernare PAS nu vrea să asculte

De asemenea, a fost reglementat și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica” în mărime de 2 854 lei/Gcal (fără TVA), cu 685 de lei mai mult în comparație cu tariful în vigoare.

În același timp, a fost aprobat tariful pentru energia electrică produsă de către S.A. „CET-Nord” în valoare de 4,57 lei/kWh, cu 1,46 de lei mai mult față de actualul tarif.

Totodată, pentru energia termică livrată de S.A. „CET-Nord” cetățenii vor plăti 3 052 lei/Gcal (fără TVA), de la 2 115 lei/Gcal (fără TVA), ccea ce reprezintă  o majorare cu 937 lei/Gcal față de tariful în vigoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.