VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul de lege pentru eliminarea regimului duty-free, supus consultărilor publice

Proiectul de modificare a Codului vamal, Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, care prevede eliminarea regimului duty-free, va fi supus consultărilor publice. Evenimentul este organizat de Comisia economie, buget și finanțe și va avea loc marți, 11 octombrie, la Parlament.

Consultările sunt organizate în conformitate cu Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova, în vederea respectării transparenței în procesul legislativ.

Scopul inițiativei legislative este promovarea principiului de echitate fiscală prin aplicarea impozitelor asupra mărfurilor comercializate pe teritoriul țării, inclusiv în unitățile comerciale din zonele vamale.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Potrivit președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, unul din autorii proiectului, Dumitru Alaiba, inițiativa urmărește asigurarea echității pentru toți antreprenorii din punct de vedere al impozitării, completarea bugetului de stat cu noi surse de venit, dar și prevenirea riscurilor de contrabandă și crimă organizată.

Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, cu numărul de înregistrare 361, poate fi consultat AICI. Pe 30 septembrie documentul a fost votat în prima lectură.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.