VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful BMA: Circa 82.000 de cetățeni ucraineni se află pe teritoriul R. Moldova

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află circa 82.000 de cetățeni ucraineni. Informația a fost prezentată de directorului Biroului Migrație și Azil, Mihail Vodă, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent avem 82.000 de cetățeni Ucraineni se află pe teritoriul R. Moldova. Noi acordăm toată asistența necesară acestor persoane”, a precizat Mihail Vodă.

Totododată, șeful BMA a anunțat că timp de 9 luni cetățenii ucraineni au depus circa 9.300 de cereri de azil.

Deși primele luni ale anului 2022 au fost marcate de provocări și situații imprevizibile: număr de personal redus și capacități logistice limitate, Biroul Migrație și Azil a reușit să gestioneze eficient fluxul migrațional influențat de războiul din Ucraina. Timp de 9 luni BMA au fost preluate circa 9.300 de cereri de azi. Majoritatea cererilor sunt din partea cetățenilor Ucraineni. Pentru comparație precizăm că în anul 2021 au fost depuse doar 75 de cereri de azil”, a mai precizat Mihail Vodă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.