VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/Noi decizii CSE: Termoelectrica va primi 8 mii de tone de păcură din rezervele de stat

Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne va elibera, din rezervele de stat, 8000 de tone de păcură către SA „Termoelectrica”. O decizie în acest sens a fost luată, astăzi, 7 octombrie de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de către SA „Gazprom” au fost reduse, anunță reprezentanții Executivului.

Păcura va fi utilizată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. Totodată, la actualizarea/ajustarea tarifelor pentru anul 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va accepta suma de 236 993,8 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate, echivalentul costului gazelor naturale substituite în perioada respectivă de către SA „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. 

Membrii CSE au mai decis că, pe durata stării de urgență, ANRE nu va elibera licențe pentru tradingul și furnizarea gazelor naturale, tradingul fiind comercializarea gazelor către alți revânzători, fără furnizare către consumatorii finali.

O altă decizie ține de modificarea listei obiectivelor care urmează a fi conectate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Bălți.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.