VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorii au deschis o cauză penală privind acțiunile fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan: Anunțul PCCOCS

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a deschis o cauză penală pe numele fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan, care, conform investigației realizate de The Insider, ar fi furnizat secrete de stat către GRU, serviciul de informații militare al Rusiei.

Într-un comunicat remis presei, PCCOCS subliniază că în prezent se desfășoară investigații pentru a identifica toate persoanele implicate în săvârșirea faptei infracționale.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, informează că orice acțiuni săvârșite contra intereselor Republicii Moldova, în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale și securității de stat sunt investigate minuțios și complex de către procurori, prin aplicarea unor metode tactice orientate spre cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanțelor cauzei și pentru stabilirea adevărului. În acest sens, precizăm că fapta cu privire la pretinsele acțiuni subversive manifestate prin transmiterea unui stat străin și reprezentanților acestuia a unor date referitoare la sistemul național de apărare, formează obiectul unei cauze penale.

La moment investigațiile sunt în desfășurare întru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea faptei infracționale, cu stabilirea caracterului și conținutului informației pretins transmise, cât și aprecierea impactului acestora asupra intereselor Republicii Moldova”, precizează PCCOCS.

Conform investigației realizate de The Insider, generalul Igor Gorgan este suspectat că ar fi furnizat secrete de stat către GRU, serviciul de informații militare al Rusiei.

Citește și: Procuratura Generală îi pregătește un dosar penal pentru trădare de patrie lui Igor Gorgan

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.