VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șapte deputații afiliați fugarului Ilan Șor, interziși la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului

Șapte deputații afiliați fugarului Ilan Șor nu vor avea dreptul să participe la următoarele cinci ședințe ale Parlamentului. Sancțiunea a fost aprobată astăzi, de 57 de deputați, la propunerea președintelui Legislativului, Igor Grosu.

Această decizie vizează deputații Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi.

„V-am acordat avertisment, v-am chemat la ordine, a fost aplicată și sancțiunea de retragere a cuvântului. Suntem în situația de a aplica articolul 133 (f) – interzicerea participării la ședințele plenare pe durata de până la zece ședințe. Eu fac uz de dreptul meu de Președinte al Parlamentului și propun să aplicăm sancțiunea de interzicere a participării la ședințele plenare pe durata de cinci ședințe. Vom acționa foarte hotărât de fiecare data când cei certați cu legea, care lucrează pentru statul agresor – Federația Rusă – vor încerca să perturbeze parcursul nostru european”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Menționăm că sancțiunea aplicată celor 7 parlamentari vine după ce aceștia au blocat accesul la tribuna centrală a Parlamentului.

Articolul 132 din Regulamentul Parlamentului interzice deputaților să insulte, să facă amenințări sau să expună calomnii de la tribuna legislativului. De asemenea, este interzisă tulburarea dezbaterilor sau crearea agitației în sala de ședințe, precum și blocarea tribunelor, a accesului în sala de şedinţe, blocarea sau limitarea accesului la microfoane sau crearea unor condiţii de imposibilitate a continuării şedinţelor plenare ale Parlamentului.

Deputații care încalcă aceste reguli riscă următoarele sancțiuni – avertismentul, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, lipsirea de cuvânt pe o durată de până la cinci ședințe, eliminarea din sala de ședințe, interzicerea participării la ședințele plenare pe o perioadă de până la zece ședințe. Ultimele două sancțiuni se aplică de Parlament, cu votul majorității deputaților prezenți. De asemenea, deputații riscă și sancțiuni financiare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.