VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani: Circa 19 milioane de lei, ridicate

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigație a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, ofițerii de investigații a Direcției Generale Antifraudă a SFS, anunță că au destructurat o schemă de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari pentru perioada anului fiscal 2022. Este vorba de o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat remis presei, agentul economic evita să emită bonuri fiscale clienților și încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat, în proporții deosebit de mari.

La 11 iunie curent, în cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile agentului economic investigat, oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei, necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii.

În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor. 

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.  

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.