VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SIS confirmă investigația publicației The Insider cu referire la informatorul GRU, Igor Gorgan

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat informațiile dezvăluite de publicația The Insider privind implicarea fostului șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, în activități de spionaj în favoarea Federației Ruse.

„Informațiile deținute de către SIS indică asupra unui nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de către Federația Rusă, orientate la ancorarea Republicii Moldova în spațiul său de influență”, a declarat SIS pentru TVR Moldova.

Conform investigației realizate de The Insider, generalul Igor Gorgan este suspectat că ar fi furnizat secrete de stat către GRU, serviciul de informații militare al Rusiei. SIS a subliniat că datele din posesia instituției confirmă veridicitatea informațiilor prezentate de publicație.

„Cunoaștem obiectivele, actorii, instrumentele și tacticile aplicate la adresa proceselor democratice ale R. Moldova. În contextul investigației jurnalistice realizate de către The Insider, SIS menționează că datele din posesia instituției confirmă veridicitatea informațiilor prezentate. Totodată, reiterăm că SIS ține în vizor riscurile de securitate și acționează pentru prevenirea potențialelor crize, împiedicarea tentativelor de imixtiune externă în afacerile interne ale țării”, se arată în declarația SIS.

Fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, suspectat că furniza secrete de stat Federației Ruse, trebuie pedepsit pentru trădare de patrie. Este reacția Președinției la investigația publicației „The Insider”, acolo sunt prezentate probe că generalul Gorgan ar fi informator al GRU.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.