VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BAC 2024: MEC a sesizat Poliția privind vânzarea pe internet a testelor de la examene

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) s-au autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire.

Totodată instituția anunță că a transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare.

MEC condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor. Precizăm că testele pentru examenul național de bacalaureat, cât și cele pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului, sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen”, menționează MEC.

În acest context, instituția face apel către elevi, cadre didactice și părinți să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2024 și să nu cadă pradă escrocheriilor.

Educația este o prioritate națională și MEC depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”, se arată în comunicatul remis.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.