VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Strategia Națională de Dezvoltare Economică 2030, aprobată de Guvern

Crearea unui mediu prietenos pentru toți antreprenorii și investitorii, prin eliminarea birocrației și sprijin pentru a crea un climat favorabil afacerilor, este una din prioritățile incluse în Strategia Națională de Dezvoltare Economică 2030. Documentul, aprobat de Guvern, vine să „ghideze Republica Moldova spre o economie prosperă pentru cetățeni, stimularea inovației și crearea unui mediu cât mai optim dezvoltării afacerilor”.

Potrivit ministrului Dumitru Alaiba, documentul prevede redefinirea politicii naționale în domeniul dezvoltării economice pentru a eficientiza utilizarea resurselor și oportunităților existente în contextul procesului de aderare la UE, pentru a realiza o creștere economică mai rapidă, mai incluzivă și mai durabilă, transmite IPN.

Ministerul își propune să dezvoltare sectorul de servicii, cu accent pe servicii de înaltă valoare, cum ar fi IT-ul, consultanța și turismul. De asemenea, prevede stimularea industriei inovatoare, care ar putea contribui la creșterea competitivității Moldovei pe plan internațional și la crearea de locuri de muncă bine plătite.

Strategia mai vizează transformarea unui stat cu o economie puternică și verde, dar și digitalizarea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.