VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima reacție a Silviei Radu, după perchezițiile efectuate de procurori la domiciliul său: „Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”

Fosta primară interimară a Capitalei, Silvia Radu, a venit cu o reacție după ce luni, 15 august, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul său în cadrul unui dosar de spălare de bani, în care sunt bănuite patru persoane. Radu declară că nu cunoaște nimic și că nu ar avea nicio legătură cu tranzacțiile la care este suspectată că ar fi participat.

Silvia Radu susține că este deschisă să colaboreze cu ancheta, însă neagă acuzațiile care i se aduc.

Eu nu cunosc nimic despre tranzacțiile, care fac obiectul declarațiilor publice de astăzi, și nu am nici o legătură cu tranzacțiile respective. Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului. Eu recunosc dreptul organelor competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor și sunt deschisă să colaborez cu ancheta, însă condamn modalitatea de a face acest lucru prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate. Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului. Eu cred în stat de drept și sper în neadmiterea abuzurilor. Regret situația de astăzi și sper că, în cel mai scurt timp, organele competente se vor convinge că toate aceste bănuieli la adresa mea sunt absolut nefondate”, declară fosta primară a capitalei.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins luni, 15 august, cu percheziții la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Procurorii au descins cu percheziții la ex-primara generală interimară a municipiului Chișinău, Silvia Radu, la nașul de cununie a ex-deputatului Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant, dar și la ex-directorul Autorității Aviației Civile (AAC), Eugeniu Coștei.

În urma perchezițiilor, ex-directorul Autorității Aviației Civile (AAC), Eugeniu Coștei, a fost reținut pentru 72 de ore de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Fostul director AAC este bănuit că, împreună cu alți foști angajați ai entității aeronautice și fosta primară a capitalei, Silvia Radu, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Ulterior, ex-directorul Administrației de Stat a Aviației Civile Valentin Vizant, nașul de cununie a ex-deputatului transfug Sergiu Sîrbu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ce procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții în apartamentul lui din Chișinău luni, 15 august.

Vizant a calificat perchezițiile acuzatorilor de stat „drept acțiuni de prost gust” și a declarat că în curând va prezenta informații și va spune numele celor care ar fi „comandat acest dezmăț cu implicarea procurorilor”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.