VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Președintele francez Macron, mesaj în limba română pentru Maia Sandu: „Puteți conta pe susținerea Franței”

După Conferința ministerială „Platforma de sprijin pentru R. Moldova, care a avut loc pe 21 noiembrie, la Paris, președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis pe Facebook un mesaj în limba română adresat președintei R. Moldova, Maia Sandu.

Dragă Maia, eforturile curajoase și ambițioase pe care le depuneți în Moldova, le faceți pentru țara dumneavoastră, dar și pentru Europa. Puteți conta pe susținerea Franței.

Pe 21 noiembrie, la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova a avut loc la Paris, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că cele 44 de state au susținut un sprijin financiar de peste 100 de milioane de euro pentru țara noastră, bani ce vor fi investiții pentru probleme legate de energie în prag de iarnă și pentru a gestiona criza refugiaților ucraineni.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, organizată la 21 noiembrie la Paris. „Suntem recunoscători tuturor țărilor și organizațiilor care s-au alăturat acestei inițiative lansate de Franța, Germania și România pentru a ne ajuta într-o perioadă atât de dificilă pentru toți. Mulțumim pentru solidaritate și pentru angajamentele de sprijin”, a spus în debutul discursului său lidera de la Chișinău.

Platforma de sprijin pentru R. Moldova. Maia Sandu mulțumește partenerilor și prietenilor pentru „solidaritate și angajamentele importante”: Ne pregătim pentru o iarnă grea

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.