VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premiul Nobel pentru Economie 2022, câștigat de trei economiști americani

Fostul președinte al băncii centrale americane (FED) în timpul crizei din 2008, Ben Bernanke și economiștii Douglas Diamond și Philip Dybvig au câștigat Premiul Nobel pentru Economie 2022. Premiul a fost acordat „pentru cercetări privind băncile și crizele financiare”.

Potrivit CNN, munca acestei echipe, începută în anii 1980, a oferit o fundație pentru înțelegerea modernă a motivului pentru care sunt necesare băncile, principalele vulnerabilități ale acestora și modul în care colapsul acestora poate alimenta crizele financiare.

Distincția pentru Economie este acordată în memoria lui Alfred Nobel, însă diferit față de celelalte, nu a fost înființată de către suedez. Câștigătorul (sau câștigătorii) este ales de către Academia Regală Suedeză de Științe, iar nu de către Comitetul Nobel.

Amintim că Premiul Nobel pentru Literatură a fost acordat franțuzoaicei Annie Ernaux, iar Premiul Nobel pentru Pace activistului belarus pentru drepturile omului Ales Bialiatski, precum și ONG-ului rus pentru drepturile omului Memorial și ONG-ului ucrainean Centrul pentru libertăți civile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.