VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gavrilița, despre rachetele rusești care au survolat spațiul aerian al R. Moldova: Este o încălcare a suveranității statului nostru

Premierul R. Moldova, Natalia Gavrilița, a venit cu o reacție după ce astăzi, trei rachete de croazieră lansate de pe nave militare ruse au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Într-o postare pe o rețea de socializare, premierul a subliniat că ”este inacceptabil faptul că 3 dintre rachetele rusești țintite asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, punând în pericol aviația civilă – și astfel vieți omenești – pe teritoriul țării noastre”.

Este o încălcare a suveranității statului nostru care contravine grav dreptului internațional”, a mai scris Gavrilița.

Totodată, șefa Guvernului a declarat că a fost îngrozită de atacurile cumplite comise de Federația Rusă împotriva unor ținte civile din Ucraina.

Fiind în vizită oficială la Baku, am aflat și am fost îngrozită de atacurile cumplite comise de Federația Rusă împotriva unor ținte civile din Ucraina, care au provocat moartea și rănirea unor oameni nevinovați, precum și distrugerea de locuințe și de obiective de infrastructură civilă. Condamn cu fermitate aceste acte de barbarie, iar gândurile mele se îndreaptă către toți cei care au pierdut oameni dragi din cauza rachetelor căzute în Kiev și în alte orașe. Asemenea atrocități trebuie să înceteze de îndată!

Guvernul Republicii Moldova este și va rămâne alături de poporul ucrainean în aceste momente grele! Totodată, supraveghem situația la frontieră și spațiul aerian național pentru a evita riscuri la adresa cetățenilor din țara noastră”, a mai scris Gavrilița.

Citește și: VIDEO/ Rușii se răzbună pe distrugerea Podului Kerci și lovesc cu rachete Kievul. Zelenski îndeamnă populația să se adăpostească

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a transmis o notă informativă unde a anunțat că șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

„Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare. Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă.

Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se arată în nota emisă de MAEIE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.