VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cumnatul lui Igor Dodon, eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Complicele ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, Petru Merineanua fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

”Procuratura Anticorupție informează că magistrații au examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, aplicat în privința complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, învinuit pe capătul de acuzare ce ține de fapta de îmbogățire ilicită. Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile în privința complicelui enunțat.

Având în vedere că, demersul procurorului de caz a fost admis parțial, deși au fost prezentate suficiente argumente pentru prelungirea arestării la domiciliu, procurorii urmează să conteste cu recurs decizia judecătorească la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în comunicatul remis de Procuratura Anticorupție.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13.

Menționăm că la data de 9 septembrie, Petru Merineanu a fost eliberat din Penitenciarul Nr.13 și plasat în arest la domiciliu

Unul dintre imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Se vehiculează că bunul ar aparţine de facto lui Igor Dodon.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.