VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cumnatul lui Igor Dodon, eliberat din Penitenciarul Nr.13 și plasat în arest la domiciliu

Complicele ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în dosarul de îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor a fost eliberat din Penitenciarul Nr 13 și plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzii, de magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Astfel, Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

”Deşi procurorul anticorupţie a prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării complicelui vizat în arest preventiv, totuşi magistraţii au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa acestuia în arest la domiciliu, cu prelungirea măsurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticorupţie consideră încheierea instanţei ca fiind neîntemeiată, urmând să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile”, menționează Procuratura Anticoruptie.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13.

Unul dintre imobilele pe care a fost aplicat sechestrul este pensiunea de pe malul Nistrului din satul Molovata, raionul Dubăsari, înregistrat pe o firmă fondată de Petru Merineanu. Se vehiculează că bunul ar aparţine de facto lui Igor Dodon.

Judecătoria Chişinău a admis, săptămâna curentă, cel de al treilea demers al procurorilor anticorupţie privind menţinerea lui Merineanu în Penitenciarul nr.13.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.