VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un magistrat de la Judecătoria Buiucani, cercetat pentru îmbogățire ilicită

Un magistrat de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.

La solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru efectuarea perchezițiilor în privința judecătorului. CSM a acceptat suspendarea magistratului din funcție.

„Confirmăm că procurorul general interimar a solicitat acordul CSM pentru a efectua percheziții la un judecător. Solicitarea a fost acceptată, iar în condițiile date urmează a fi efectuate acțiunile de urmărire penală. După finalizarea acestora vom reveni cu mai multe detalii.

Identitatea magistratului nu poate fi divulgată, având în vedere faptul că sunt date cu caracter personal, dar și pentru a nu încălca principiul prezumției de nevinovăției”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

TV8 scrie că judecătorul vizat este Aureliu Postică. „Aureliu Postică are în proprietate două apartamente, iar în ultimii ani și-a construit și o casă de lux la Durlești. A reușit să acumuleze bani într-un fond de investiții din Austria și să facă ceva economii pe conturi bancare din Republica Moldova. Veniturile familiei sunt în mare parte din afacerile soției, care deține două companii de consultanță fiscală și juridică”, precizează sursa citată.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.