VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița susține că Guvernul va restabili ordinea în centrul capitalei

Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița a criticat modul în care au acționat autoritățile municipale după ce protestatarii Partidului Șor au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Aceasta a afirmat că în continuare, Guvernul va interveni fie prin Comisia Situații Excepționale (CSE) sau prin alte instrumente legale „pentru a reglementa modul de desfășurare a acțiunilor publice”.

„Ordinea publică în centrul municipiului Chișinău a fost restabilită legal, odată ce autoritatea locală a acționat conform legii și a solicitat intervenția poliției. Aceasta se putea face ieri, fără show-uri politice și fără a bloca circulația publică. Dreptul la protest nu presupune încălcarea ordinii publice, periclitarea securității cetățenilor şi manipulări politice. De aceea, Guvernul va interveni fie prin Comisia Situații Excepționale, fie prin alte instrumente legale, pentru a reglementa modul de desfășurare a acțiunilor publice fără blocarea infrastructurii de transport”, a scris Gavrilița pe Facebook.

Șefa Executivului a declarat că, chiar dacă frăția penalilor și primarul Chișinăului îşi doresc dezordine, Guvernul va restabili ordinea în centrul capitalei.

Menționăm că susținătorii Partidului ȘOR au protestat, a patra duminică consecutiv, în fața Președinției și Parlamentului, împotriva președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a guvernării.

Circulația transportului a fost sistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari, după ce mai mulți simpatizanți ai Partidului ȘOR au instalat corturi pe carosabil.

Ulterior, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a anunțat că a solicitat Primăriei Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului. La rândul său, primarul general a declarat că Poliția face totul ca municipalitatea să fie învinuită că nu deblochează strada și a îndemnat oamenii legi să nu „umble cu minciunile de mână cu toată conducerea”.

Menționăm că în această dimineață, sute de mascați de la trupele cu destinație specială „Fulger” au smuls corturile și au obligat manifestanții să se retragă de pe carosabil. Organizatorii susțin că corturile protestatarilor au fost ridicate și duse într-o direcție necunoscută, cu toate bunurile din interior, precum saltelele, plăpumile și alte lucruri personale. 

Citește și:IGP solicită Primăriei Chișinău să dispună dezinstalarea corturilor de pe bd. Ștefan cel Mare. Ceban: „Nu umblați cu minciunile, făceți-vă munca” /Video

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.