VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Precizările Președinției, după ce Asociația Promo-LEX s-a declarat îngrijorată de intenția Maiei Sandu de a modifica legislația cu privire la întruniri 

Instituția prezidențială a venit cu o reacție la îngrijorările exprimate de Asociația Promo-LEX cu privire la solicitarea președintei, Maia Sandu de modificare a legii cu privire la întruniri. Președinția dă asigurări că modificările în cauză „în niciun caz nu vor îngrădi dreptul la întrunire și la protest al cetățenilor”.

„Solicitarea Președintei Maia Sandu s-a referit strict la întrunirile unde e încălcată grav ordinea publică și unde nici organizatorii, nici autoritățile publice locale, responsabile de gestionarea manifestației, nu-si îndeplinesc obligațiunile privind sistarea acesteia (art.21 alin.(2) din Legea cu privire la întruniri). Intervențiile în cauză, daca vor fi aprobate, în niciun caz nu vor îngrădi dreptul la întrunire și la protest al cetățenilor”,  a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

Amintim că Asociația Promo-LEX a emis miercuri, 12 octombrie, o notă prin care informează că este îngrijorată în legătură cu intenția președintei R. Moldova, Maia Sandu, de modificare temporară a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.