VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul Ucrainei avertizează: va fi o iarnă grea! Fiecare familie trebuie să aibă cantități suficiente de haine călduroase, lumânări și lanterne!

Premierul Ucrainei cere populației să se pregătească de o iarnă grea, cu întreruperi de curent, din cauza distrugerilor masive suferite de centralele electrice bombardate de ruși. Guvernul de la Kiev cere populației să facă economii de energie electrică, la orele de vârf, dar apelul este și pentru sectorul privat.

Premierul ucrainean Denis Şmihal, a declarat că nu are de gând să înfrumusețez realitatea, „iarna va fi grea”. „De aceea, fac din nou apel la fiecare cetățean să se pregătească așa cum trebuie pentru iarnă. Fiecare familie trebuie să aibă cantități suficiente de haine călduroase, lumânâri, lanterne și baterii. Vreau să-i îndemn pe toți ucrainenii să reducă, pe cât posibil, consumul de energie electrică în timpul serii. Nu trebuie să stăm pe întuneric, ci doar să reducem consumul electrocasnicelor ,” a declarat oficialul Ucrainean, scrie știriletvr.ro.

Pentru a evita întreruperile de curent, „este necesar să se realizeze o reducere deliberată a consumului de energie electrică între ora 17.00 şi ora 22.00 în toată Ucraina cu 25%”, a adăugat premierul de la Kiev.

Şmîhal a cerut ca „publicitatea electrică externă şi alte dispozitive consumatoare de energie” să fie oprite în timpul serii.

De asemenea, el a cerut populației să folosească gazul şi cărbunele cu moderaţie după ce pornesc încălzirea.

„Temperatura interioară minimă în această iarnă va fi de 16 grade, iar temperatura medie va fi de 18 grade. Aceasta este o necesitate şi este contribuţia noastră la victoria în războiul de apărare a Patrie”, a spus oficialul ucrainean.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.