VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Poliția a sesizat autoritatea electorală a Găgăuziei despre abaterile constatate în campania din regiune

Poliția Națională a sesizat, azi-dimineața, Comisia Electorală de la Comrat despre abaterile comise de un partid politic în procesul electoral pentru alegerea bașkanului din Găgăuzia.

Potrivit IGP, printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești pentru acesta din surse financiare nedeclarate la CEC, precum și alte încălcări admise ce sunt incompatibile cu un proces electoral democratic.

Amintim, în data de 7 mai, mai multe percheziții au fost efectuate de CNA, Procuratura Anticorupție și Poliție într-un dosar de corupere a alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor în vederea determinării acestora de a vota pentru candidata Evghenia Guțul.

Ulterior, structurile de drept au făcut publice și mai multe înregistrări audio în care se vorbește despre anumite sume de bani ce ar fi fost folosite pentru coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului „Șor”.

Citește și: Imagini video și interceptări din dosarul privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții ȘOR în Găgăuzia

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.