VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Paranoia Kremlinului. Vladimir Putin: Împotriva Rusiei este declanșat un adevărat război

Liderii de la Moscova continuă, prin elemente de propagandă, retorica, lansată încă la începutul războiului declanșat în Ucraina, de a transforma Rusia dintr-un stat agresor într-o victimă. În discursul de azi-dimineața, de la parada de 9 mai din Piața Roșie, Vladimir Putin a declarat că ”civilizația se află acum la răspântie, împotriva Rusiei fiind declanșat un adevărat război”.  

„S-a declanșat din nou un adevărat război împotriva patriei noastre. Dar am ripostat în fața terorismului internațional, vom proteja și locuitorii din Donbass, ne vom asigura securitatea”, a declarat liderul de la Kremlin, citat de RIA Novosti, în fața oficialilor, militarilor și cetățenilor ruși prezenți la parada din centrul Moscovei.

Putin nu a ezitat din nou să învinuiască Occidentul de provocarea războiului în Ucraina.

”Elitele occidentale nu încetează să vorbească despre supremația lor, seamănă vrajbă, ură, rusofobie, naționalism agresiv în rândul oamenilor, provoacă conflicte sângeroase. Fac totul pentru a continua să dicteze, să le impună popoarelor voința, drepturile, regulile și, de fapt, un sistem de jaf, violență și suprimare”, a declarat președintele rus.

Amintim că, de 9 mai, în peste 20 de orașe mari din Rusia, din motive de securitate, a fost anulată parada de Ziua Victoriei și tradiționalele marșuri ”Regimentul Nemuritor”. Amintim că, dintre liderii străini, la Moscova, de 9 mai, sunt prezenți președinții Kazahstanului, Tadjikistanului, Uzbekistanului, Kîrgîzstanului și Belarusului și premierul Armeniei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.