VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, vizite importante în Canada și SUA

Președinta Maia Sandu va efectua, în această săptămână, două vizite importante în Canada și Statele Unite. Joi, 11 mai, șefa statului se va întâlni cu premierul canadian Justin Trudeau și cu alți înalți oficiali.

La Montreal, Maia Sandu va avea și o întâlnire cu moldovenii stabiliți în Canada. Iar în zilele de 12 și 13 mai, șefa statului se va afla deja în Chicago, Statele Unite, acolo unde va participa la cea de-a 9-a ediție a Convenției moldo-americane.    

Precedenta întâlnire a Maiei Sandu cu premierul Canadei, Justin Trudeau, a avut loc în luna septembrie 2022, la Summitul ONU de la New York. Iar cea mai recentă vizită a Maiei Sandu în SUA a avut loc la începutul lunii decembrie 2022. Atunci, la Washington, șefa statului a avut întrevederi la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris. De asemenea, președinta s-a întâlnit și cu administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Samantha Power.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.