VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Consilier municipal: Ion Ceban nu este proeuropean, a protestat împotriva Acordului de Asociere cu UE

Nu îl cred pe Ion Ceban când susține că este proeuropean, pentru că de-a lungul timpului s-a poziționat ca un prorus care susținea deschis Uniunea Vamală. Despre acesta a declarat Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, secretarul fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit secretarului fracțiunii PAS din CMC, în anul 2014, când se pregătea semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, Ion Ceban protesta la Bruxelles împotriva semnării acestui Acord.

„Dacă e să vorbim de Ion Ceban și mesajul lui public că este proeuropean, eu vă spun sincer că eu nu îl cred, pentru că Ion Ceban s-a poziționat ca un prorus de-a lungul timpului și mulți ani la rând și au apărut și în presă declarațiile lui prin care susținea deschis tot ce ține de Uniunea Vamală și, cel mai interesant, l-am văzut și în 2014, când se pregătea semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, l-am văzut pe dânsul cum protesta la Bruxelles împotriva acestui Acord de Asociere, noi l-am văzut pe dânsul cum opta pentru Uniunea Vamală. Deci, mie mi se pare acest lucru un oportunism total”, a spus consilierul municipal PAS

Dumitru Ivanov susține că primarul general a observat că electoratul din municipiu Chișinău are viziuni proeuropene și din acest motiv se declară proeuropean pentru „a rupe din voturi” și a se menține la conducerea capitalei.

„Dar despre ce verticalitate noi discutăm în politică când îți schimbi convingerile de la o zi la alta, mai ales în contextul în care asta este ceva de principiu important, pentru că înțeleg când se schimbă convingerile nu pe idei și valori, dar anume pe anumite proiecte, pe anumite moduri de implementare, acesta-i un lucru normal, dar când îți schimbi la 180 de grade convingerile referitoare la modul de dezvoltare a țării tale, mie mi se pare asta grav, pentru că dubiul meu este că d-lui, făcând analiza electorală a municipiului Chișinău, a observat clar că în municipiul Chișinău se răsuflă europenește și dubiul meu e că asta-i doar o tentativă de a rupe voturi și de a se menține la putere în municipiul Chișinău. Eu nu am niciun dubiu că, ajungând în orice funcție de răspundere, el o să-și facă propria agendă. Noi politicieni de acest gen am mai văzut”, a punctat secretarului Fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.