VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Imagini video și interceptări din dosarul privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții ȘOR în Găgăuzia

Poliția a publicat imagini video și interceptări în urma perchezițiilor desfășurate pe 7 mai, în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor, în vederea determinării acestora de a vota pentru Evghenia Guțul la alegerile din UTA Găgăuzia.

Înregistrarea audio prezintă o discuție despre anumite sume de bani care ar fi fost folosite pentru coruperea alegătorilor de către reprezentanții „ȘOR” în vederea determinării acestora de a o vota pe Evghenia Guțul, concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia.

De asemenea, în imaginile publicate de poliție se observă mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare și interceptări despre plasarea afisajului electoral în locuri nepermise. Au fost publicate imagini cu liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate.

Mai multe percheziții au fost efectuate la 7 mai de CNA, PA și Poliție în UTA Găgăuzia într-un dosar de corupere a alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor în vederea determinării acestora de a vota pentru candidata Evghenia Guțul.

Potrivit oamenilor legii, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii.

În baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații. Nicio persoană nu a fost reținută.

Subliniem că Evghenia Guțul, candidatul Partidului „Șor” la funcția de bașcan al Găgăuziei a acces în turul II al alegerilor acumulând 14.890 de voturi. Turul doi al alegerilor se va desfășura la data de 14 mai.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.