VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

PG și CSS, sesizate după ce mii de chișinăuieni au rămas fără apă. „Organele competente trebuie să investigheze”

Vicepreședintele Fracțiunii Platforma DA în Consiliul municipal Chișinău, Ruslan Verbițchi  a sesizat luni, 6 februarie, Procuratura Generală (PG) și Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Asta după ce „Apă-Canal Chișinău” a debranșat de la apă unele sectoare din cauza deconectării de la energia electrică a blocului central al întreprinderii.

„Organele competente trebuie să investigheze și să ne dea un răspuns clar privind circul politic în urma cărora au avut de suferit oamenii simpli și agenții economici, care speriați fiind de guvernanți că în 6 ore vor rămâne fără apă, au făcut rezerve inutile, cheltuind bani în plus.

Legea Apelor și Regulamentul Primăriei stipulează clar că, deconectările de la apă pot avea loc doar în cazuri de gravitate majoră și în asftel de situații nu fac parte șantajurile politice și reglările de conturi electorale”, a spus consilierul Municipal.

Ruslan Verbițchi susține că indiferent din cauza cui au avut loc deconectări de la apă, consumatorii care își onorează obligațiunea de a plăti facturile la timp, nu trebuie să aibă de suferit.

Amintim că la 2 februarie, Premier Energy a anunțat că din cauza datoriilor mai multe puncte de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău” vor fi deconectate de la sursa de energie electrică.

Citește și: Suspiciuni de sabotaj la Apă-Canal: Deputat: „Este criminal oprirea furnizării apei din motive politice”

Premier Energy: Nu suntem responsabili de deconectările de apă efectuate la S.A. ”Apă-Canal Chișinău”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.