VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Suspiciuni de sabotaj la Apă-Canal: Deputat: „Este criminal oprirea furnizării apei din motive politice”

Deputatul Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) Radu Marian susține că sunt suspiciuni că deconectările temporare la apă efectuate de Apă-Canal în data de 2 februarie au fost făcute intenționat. Acesta susține că angajații primăriei, cei ai Apă-Canal „trebuie să fie conștienți de consecințele nefaste ale executării unor ordine ilegale”.

„În acest momente, ANRE efectuează un control neanunțat la Apă-Canal pentru a stabili circumstanțele deconectărilor de ieri. Dacă se va depista rea-voință, consecințele vor fi pe măsură. Există mari bănuieli de sabotaj, în condițiile în care furnizorul de energie electrică a deconectat lumina doar de la blocul administrativ (din cauza datoriilor), nefiind afectat procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”, scrie deputatul pe Facebook.

Deputatul afirmă că fondatorul Apă-Canal Chișinău este Consiliul Municipal Chișinău, astfel că problema datoriilor trebuie soluționată de conducerea orașului.

„Dacă întreprinderea nu are bani suficienți în acest moment, CMC trebuie să găsească o formulă financiară prin care să fie alocate aceste fonduri. Consilierii municipali nu trebuie să se lase prostiți de mizeriile lui Ceban. Deocamdată, diversiunile mizerabile ale acestui exponent al Kremlinului au eșuat. Angajații primăriei, cei ai Apă-Canal etc. trebuie să fie conștienți de consecințele nefaste ale executării unor ordine ilegale. Este pur și simplu criminal oprirea furnizării apei către consumatori din motive politice” afirmă Radu Marian.

Deputatul PAS declară că este necesară o gestionare mult mai bună a SA Apă-Canal iar întreprinderea ar fi gestionată de facto de nașul primarului Ion Ceban.

„Cum e posibil ca devierile pozitive de 377 milioane lei din perioada 2019-2021 să se evapore pur și simplu? De ce investițiile din creditul BERD de 700 milioane lei nu sunt valorificate? De ce nici până acum Apă-Canal nu știe efectiv volumul efectiv al apei livrate către consumatori? De ce Consiliul Municipal Chișinău tolerează prostiile făcute de nașul lui Ceban care de facto ar gestiona întreprinderea? Multe întrebări s-au adunat. Dar sunt sigur că vor apărea și răspunsurile în viitorul apropiat despre modul dezastruos în care s-a gestionat această întreprindere” susține deputatul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.