VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PCRM critică suspendarea licenței a 6 posturi TV: Apel către Consiliul și Parlamentul European

Partidul Comuniștilor din R. Moldova a venit cu o reacție privind deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS), de a suspenda licența a șase posturi TV și de a bloca 31 de portaluri web, dintre care 21 ar fi controlate de Rusia.

Potrivit PCRM, decizia de închidere cele 6 posturi de televiziune înseamnă „introducerea oficială a cenzurii, fapt care contravine Constituției, distruge bazele democrației și statului de drept”.

„Insensibilitatea la critică și la un punct de vedere alternativ a regimului de conducere este în pragul obsesiei și nebuniei. Partidul de la guvernare urmărește o politică de suprimare a drepturilor și libertăților civile folosind metode de teroare ideologică. Caracteristic este faptul că de data aceasta mass-media au fost închise nu prin decizia structurilor relevante, ci de către comisia pentru situații de urgență. Pe baza unui denunț al Serviciului de Informații și Securitate care nu este susținut de fapte. Ceea ce indică încă o dată haos juridic absolut din partea regimului”, se arată într-o reacție oficială.

Potrivit PCRM, ambasadele și organizațiile internaționale ar susține deciziile PAS privind suspendarea licenței posturilor tv.

Din păcate, acest lucru se întâmplă cu acordul tacit al ambasadelor și organizațiilor internaționale care supraveghează acest regim dictatorial. Atragem încă o dată atenția diplomaților străini acreditați în Moldova, grupului de monitorizare al Consiliului Europei, Parlamentului European și Comisiei Europene asupra atacului fără precedent la adresa libertății de exprimare și democrație întreprins de autoritățile unei ţări care are statutul de candidat la aderarea la UE”, se mai arată în declarație.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat la 30 octombrie CSE sistarea pe durata stării de urgență a șase posturi de televiziune și blocarea a 31 de portaluri prin intermediul cărora, Rusia ar încerca să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie. Este vorba despre posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Prime TV, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Potrivit directorului SIS, aceste posturi TV, lansează „campanii de dezinformare” în interesul persoanelor incluse în listele de sancțiuni internaționale și promovează „narative geopolitice” în interesul Rusiei pentru a destabiliza situația din R. Moldova.

Citește și: DOC/ Lista celor 31 de site-uri care vor fi blocate la solicitarea SIS

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.