VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- A PIERIT SAU ÎNCĂ NU?

Cel care a dat foc la paie, politologul rus Valeri Solovei, recunoaște că nădăjduia ca vestea pieirii multașteptate să stârnească furtuna delegitimării rapide a camarilei ce trage sforile la Kremlin (păstrând hoitul la frigider) astfel încât, pe cale de consecință, avalanșa unei crize profunde să nu mai lase loc pentru planurile de război împotriva Ucrainei și a lumii occidentale, în general. Dar, în loc să contribuie la răspândirea pandemică a unei reacții de nesupunere, de natură să pună pe fugă banda lui Putin, populația activă a Federației Ruse face bășcălie și se ascunde îndărătul unui scepticism prudent, spune savantul devenit vedetă mai cu seamă grație unor scurgeri de informații din buncărul lui Putin. Presupun că ați remarcat și Dumneavoastră seria de caricaturi și anecdote de pe Internet, bazate pe simbolicul laitmotiv al baletului Lacul lebedelor (imprimarea spectacolului de la Teatrul Bolșoi se dădea non-stop la televizor, atunci când dădea ortul popii capul comuniștilor sovietici, iar ortacii săi, între timp, se puneau de acord cine să preia fotoliul, roata de cașcaval și butonul de la bomba atomică). Răspunsul cel mai judicios la întrebarea dacă a dat sau nu colțul arătania de la Kremlin, deocamdată l-a oferit scriitorul rus Dmitri Bîkov. El afirmă că nici nu mai contează dacă Putin este sau nu pus la frigider, cum pretinde profesorul Solovei. Și asta pentru că longevivul dictator a reușit, în două decenii de guvernare, să distrugă Rusia ce fermeca restul lumii prin oamenii de geniu din diferite domenii. Starea de descompunere nu mai are cale întoarsă și până nu se transformă în scrum și cărbune, Rusia nu are cum să renască, consideră Dmitri Bîkov. Cătă dreptate are scriitorul Bîkov, căruia îi aparțin câteva romane profetice despre Rusia postsovietică? Vă îndemn să vă înarmați cu multă răbdare și să urmăriți, pe Internet, interviul pe care l-au oferit jurnalistului rus Iuri Dudi cântăreața din Rusia Vika Țîganova și soțul ei Vadim. Acest cuplu reprezintă cu maximă relevanță specia de ultrapatrioți pseudocreștini cultivată de Putin în laboratorul enorm al Federației Ruse ca să țină în supușenie populația, huzurind, ca un nabab, pe banii oamenilor prostiți și privați de orice drepturi. P.s. De altfel, pentru că a fost decojită ca o ceapă, Vika Țîganova neagă participarea la interviul cu Dudi și afirmă că e un produs realizat cu ajutorul tehnologiei deepfake. Și asta după ce anterior ea spunea în repetate rânduri că nu se pricepe nici măcar să pornească computerul.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.