VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova mizează pe sprijinul Bulgariei pentru demararea negocierilor cu Comisia Europeană

Consolidarea relațiilor moldo-bulgare și valorificarea potențialului de cooperare dintre Parlamentele R Moldova și Bulgariei, au fost discutate la 31 octombrie de speakerul Igor Grosu în cadrul întrevederii cu vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, care se află în vizită în țara noastră.

„Vizita în Republica Moldova a vicepreședintei Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, este o dovadă în plus că avem prieteni și vecini de nădejde, care ne vor parte a familiei europene. Mizăm pe sprijinul Bulgariei pentru demararea negocierilor cu Comisia Europeană. Cu Bulgaria, ne unesc legături istorice și culturale puternice”, a menționat Igor Grosu.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, vicepreședinta Republicii Bulgaria a precizat că, în curând, Parlamentul bulgar va identifica noua componență a grupului parlamentar de prietenie cu legislativul de la Chișinău. Acest lucru va permite valorificarea mai largă a potențialului de cooperare dintre Parlamentele celor două țări în diverse domenii, inclusiv comercial, economic, educațional și cultural.

Pe agenda discuțiilor au fost și subiecte legate de comunitatea bulgară din Republica Moldova și instituțiile de învățământ cu predare în limba bulgară. În ultimii ani, au fost realizate mai multe proiecte în acest sens, printre care deschiderea Centrului de Tineret „Vasil Levski”, construirea unei noi clădiri pentru Școala de Artă pentru Copii din regiunea Taraclia etc.

Oficialii au discutat și despre consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări, Republica Bulgaria fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai Moldovei.

„În continuare, pledăm pentru atragerea investițiilor bulgare și m-am bucurat să aud că partea bulgară este dispusă să investească în Republica Moldova”, a spus șeful legislativului.

Iliana Iotova efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova prilejuită de marcarea Zilei bulgarilor basarabeni pe 29 octombrie și Zilei iluminiștilor bulgari pe 1 noiembrie, când bulgarii sărbătoresc spiritualitatea și identitatea națională. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.