VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patriarhul Kiril le-a cerut preoților ruși să se roage „zelos” două zile pentru sănătatea lui Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, împlinește astăzi 70 de ani. Cu această ocazie, patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, le-a cerut preoților ruși să se roage „zelos” două zile pentru sănătatea lui liderului de la Kremlin.

Kiril a cerut ca o „rugă specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” să fie ținută în bisericile din toată țara, urându-i „viață lungă” lui Putin, potrivit digi24.ro. Patriarhia Moscovei a publicat, de asemenea, linii directoare oficiale pentru clerul ortodox, cu cuvintele exacte pentru rugăciunile care să fie incluse în slujbele din bisericii.

Patriarhul Kiril este un apropiat al președinteului rus, Vladimir Putin, care susține invazia acestuia în Ucraina.

Citește și: Patriarhul Kirill îndeamnă rușii să meargă la război: „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa”

În urmă cu o săptămână, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina. Patriarhul Kirill al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

Citește și: Aflat în arest la domiciliu, Dodon îl felicită pe liderul de la Kremlin: „Vladimir Vladimirovici este un om de stat remarcabil care a câștigat încredere și înalt prestigiu internațional”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.