VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ministrul ucrainean al apărării, mesaj pentru soldații ruși: „Puteţi salva Rusia. Preşedintele nostru este cu armata lui. Unde este al vostru?”

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a postat vineri un apel video către armata rusă, încurajând-o să nu mai piardă timpul şi să salveze Rusia de tragedie, iar forţele armate – de umilinţă, în timp ce trupele ucrainene avansează în sud şi în est. Acest apel intervine în ziua în care preşedintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei la 24 februarie, împlineşte 70 de ani, relatează Ukrainska Pravda.

„Garantăm viaţa, securitatea şi justiţie tuturor celor care renunţă la luptă imediat”, declară ministrul ucrainean în limba rusă în acest mesaj video adresat armatei ruse, promiţând de asemenea „un tribunal pentru cei care au dat ordine criminale”.

„Încă mai puteţi salva Rusia de la tragedie, iar armata rusă de umilire”, sau puteţi „să rămâneţi în memorie ca hoţi, violatori şi asasini”, adaugă el.

Trimiţând armata să invadeze Ucraina, Kremlinul „v-a înşelat şi v-a trădat”, acuză Reznikov.

„Vi s-a promis o plimbare uşoară. Dar aţi fost trimişi într-o capcană. Plătiţi cu sânge pentru fanteziile şi scopurile false ale cuiva. Nu vă ascultă nimeni astăzi. Pentru că dacă v-ar asculta, ar însemna să-şi recunoască greşelile”, a afirmat ministrul ucrainean.

„Moscovei nu-i place adevărul. Este mai uşor pentru ei să pretindă că aţi murit ca nişte eroi luptând împotriva trupelor NATO. Ţările NATO ne aprovizionează cu arme, este adevărat. Dar militarii ucraineni sunt cei care se luptă cu voi cu aceste arme”, a spus el.

„Ucrainenii nu au nevoie de pământuri ruseşti, ale noastre ne sunt de-ajuns. Şi o să le luăm pe toate înapoi”, a avertizat Reznikov.

„Oficialii şi politicienii de la Moscova care v-au trimis la război au bani şi proprietăţi în ţările NATO. Familiile lor sunt în ţări NATO. În veci nu vor avea nevoie de Liman, Popasnaia sau Kahovka. Nici nu ştiu măcar unde se află. Ei înţeleg că au nimerit într-o capcană cu acest război şi vor face totul pentru a pune pe umerii voştri întreaga responsabilitate”, declară Reznikov, adresându-se comandamentului militar rus.

Din septembrie, armata ucraineană desfăşoară o contraofensivă fulger în teritoriile ocupate de trupele ruse, recucerind mii de kilometri pătraţi în estul şi sudul ţării.

Referindu-se nemijlocit la Vladimir Putin, ministrul ucrainean a declarat că „nimeni nu va vorbi cu persoana care conduce în prezent Rusia, iar preşedintele Ucrainei a spus clar acest lucru”.

Reznikov le-a spus militarilor ruşi că „nu au fost trimişi să moară pentru o cauză dreaptă„, de aceea preşedintele lor „se ascunde într-un buncăr, nu le stă aproape”.

„Volodimir Zelensky vizitează frontul. Fie că este vorba de Lisiceanskul aflat sub atac, sau de Iziumul eliberat. Eu însumi am înmânat premii şi arme celor mai buni soldaţi chiar în tranşee. Aceasta este o onoare pentru mine”, a mai spus el, adăugând: „Preşedintele nostru este cu armata lui. Unde este al vostru?”

„El se teme că veţi înţelege la un moment dat şi că va avea parte de dispreţul şi de mânia voastră dreaptă”, conchide ministrul ucrainean, citat de Ukrainska Pravda.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.