VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Video/Patriarhul Kirill îndeamnă rușii să meargă la război: „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa”

Patriarhul Kirill, cunoscut pentru predicile sale pro-război, se implică și în procesul de recrutare pentru armata rusă. În timpul unei slujbe, capul Bisericii Ortodoxe s-a adresat enoriașilor cu îndemnul de a-l susține pe Vladimir Putin și inițiativa sa de mobilizare.

În mesajul publicat de NEXTA, Patriarhul a declarat că rușii nu ar trebui să se teamă de moarte.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a afirmat Kiril, potrivit agenției Nexta.

Anteior, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe ruși să nu-i considere pe ucraineni dușmani.

La sfârșitul lunii iunie curent, Lituania i-a interzis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, să intre pe teritoriul său pentru faptul că, prin discursurile sale, a susținut invazia Rusiei în Ucraina. Interdicția va rămâne în vigoare timp de cinci ani.

„Patriarhul Kirill neagă intenționat integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, justifică și sprijină acțiunile agresive ale Rusiei, care încalcă grav normele și principiile dreptului internațional”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne de la Vilnius.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a fost inclus în lista persoanelor non grata pe 23 iunie, o decizie finală fiind luată în după-amiaza zilei de miercuri.

Și Uniunea Europeană a analizat posibilitatea includerii Patriarhului Kirill pe lista neagră, dar nu a finalzat această intenție din cauza dezacordului Ungariei.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Patriarhul Kirill a declarat, în repetate rânduri, că Federația Rusă „nu a atacat niciodată şi nu intenționează să lupte cu nimeni, ci și-a apărat doar frontierele”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.