VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la 1 octombrie studentii doctoranzi vor primi burse majorate

Începând cu 1 octombrie 2022, studenții doctoranzi vor primi burse majorate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv. Astfel, bursele pentru studenții doctoranzi din anul I vor constitui 1430 de lei, în loc de 1330 de lei, iar pentru cei din anul II – 1570 de lei. În același timp, cu 200 de lei vor fi majorate bursele studenților anului III. Aceștia vor primi 1720 lei lunar. 

De asemenea, Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de admitere la studiile superioare de doctorat pentru anul academic 2022-2023. Acesta prevede 254 de granturi doctorale finanțate de la bugetul de stat, repartizate pentru șase domenii științifice, după cum urmează: Științe ale naturii – 17 granturi, Științe inginerești și tehnologii – 27, Științe medicale – 70, Științe agricole – 12, Științe sociale și economice – 86 și Științe umaniste – 42. 

Dintre acestea, 7 granturi doctorale vor fi oferite cetățenilor străini, în baza tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.