VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Impactul războiului din Ucraina și criza energetică, subiecte abordate de Maia Sandu cu Olaf Scholz

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, 23 septembrie, în contextul vizitei de lucru la Berlin, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz. Cei doi oficiali au vorbit despre ultimele evoluții de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina și criza energetică.

Președinta Maia Sandu a subliniat importanța unității europene în fața acestor provocări. La fel, în cadrul discuțiilor au fost vizate relațiile moldo-germane și proiectele de cooperare pe viitor. Șefa statului a menționat că autoritățile de la Chișinău și-au luat angajamentul ferm de a avansa agenda de reforme, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm.

„Am mulțumit Cancelarului Federal pentru susținerea parcursului nostru european în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE și am apreciat inițiativa de a lansa, împreună cu Franța și România, Platforma de sprijin pentru Moldova. Mi-am exprimat, de asemenea, recunoștința pentru susținerea de care Moldova beneficiază în ultimele trei decenii din partea Ministerului Federal al Cooperării Economice, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)”, a declarat președinta Maia Sandu.

Datorită cooperării moldo-germane de succes, zeci de comunități din Moldova au reușit să-și modernizeze infrastructura, iar cetățenii au acces la apă și canalizare și la servicii publice de calitate. „Am discutat și despre rolul major al investițiilor germane, care au adus noi industrii în regiunile țării și au oferit pentru mii de oameni posibilitatea de a munci acasă”, a conchis șefa statului.

Tot la Berlin, Maia Sandu s-a întâlnit cu ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, Svenja Schulze.

„Am discutat despre impactul evoluțiilor recente cu privire la securitate din regiune și al acțiunilor suplimentare pe care R.Moldova trebuie să le întreprindă în aceste vremuri dificile pentru a-și ajuta cetățenii”, a spus șefa statului.

Maia Sandu a mulțumit pentru asistența oferită de Germania pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.