VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cinci persoane reținute într-un dosar de însușire și spălarea banilor

Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de 21 septembrie 2022, a efectuat mai multe percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute 5 persoane.  Potrivit probelor acumulate, s-a stabilit că persoanele reținute, în perioada anilor 2021-2022, au organizat o schemă infracțională prin care au însușit ilegal de la agenți economici care comercializează produse petroliere, prin escrocherie și delapidare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 25 milioane de lei la peste 100 de părți vătămate.

Persoanele reținute sunt vizate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunilor de delapidarea averii străine (191 alin.(5) din Codul penal), escrocherie (art.190 alin.(5) din Codul penal), și spălarea banilor, comisă în proporții deosebit de mari (art.243 alin.(3) din Codul penal).

Prin urmare, în cadrul investigațiilor efectuate au fost percheziționate unitățile de transport, oficiile și domiciliile persoanelor vizate în schema infracțională. În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate telefoane mobile, agende, înscrisuri de ciornă, recipise, facturi fiscale, foi de parcurs, cât și alte documente pertinente, care urmează a fi supuse expertizării și examinării în cadrul cauzei penale.

Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, 22 septembrie 2022, celor 5 persoane reținute le-a fost înaintată învinuire, după care în privința acestora procurorii anticorupție au depus în instanța de judecată, demersuri de aplicare a măsurilor preventive  sub formă de arest și respectiv arest la domiciliu.

Precizăm că, în cadrul operațiunii realizate, procurorii anticorupție au beneficiat de suportul angajaților Inspectoratului Național de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne și ai Centrului Național Anticorupție. 
Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior, în măsura în care prezentarea unor date din dosar nu va periclita buna desfășurare a investigațiilor penale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.