VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Paginile de Facebook ale lui Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, blocate: Cum comentează SIS

Paginile de Facebook ale politicianului fugar Ilan Șor, deputatei Marina Tauber și a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, ar fi fost blocate de compania Meta.

Indisponibilă este și pagina fostului partid „Șor”.

Atunci când sunt accesate, se menționează „conținutul nu este disponibil momentan”.

Reprezentanții SIS susțin că compania Meta a fost informată încă în anul 2023 despre faptul că unii politicieni, afiliați factorului rus, utilizează rețeaua socială pentru a promova dezinformarea.

„Serviciul de Informații și Securitate a informat, încă din 2023, compania Meta despre utilizarea de către persoanele afiliate factorului rus pentru promovarea dezinformării și propagandei. Informările au vizat o listă de pagini anonime care promovau publicitate plătita din fonduri ilegale, în special în perioada alegerilor locale generale din 2023”, au comentat reprezentanții SIS pentru Vocea Basarabiei.

Menționăm că în perioada 25 aprilie – 24 mai 2024, Veaceslav Platon și Ilan Șor au cheltuit aproximativ 31 de mii de euro pentru promovarea dezinformării pe Facebook. Datele se conțin într-un raport realizat de expertul în monitorizare mass-media, Andrei Rusu.

Potrivit raportului, principalele manipulări promovate de aceștia sunt:

  • „Occidentul va implica Moldova în război”
  • „Rusia – principala piață de desfacere pentru agricultorii moldoveni”
  • „Războiul hibrid este un termen inventat de actuala guvernare pentru a lupta cu opoziția”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.