VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA a împlinit 22 de ani de la creare. Igor Grosu, către ofițerii CNA: Vă îndemn să fiți și mai hotărâți în lupta cu corupția mare


Centrul Național Anticorupție a împlinit astăzi 22 de ani de la creare. Cu acest prilej, mai mulți angajați au primit distincții și diplome de stat, dar și mențiuni instituționale pentru rezultate remarcabile în activitatea de prevenire și combatere a corupției.

În discursul său, directorul CNA, Alexandr Pînzari, a menționat că instituția dispune de capacitățile și potențialul necesar ca să poată executa această misiune, iar pe parcursul a 22 de ani a demonstrat prin fapte că efectivul Centrului este unul profesionist și dedicat meseriei.

Avem o misiune extrem de importantă și complicată de realizat. Corupția a fost declarată drept amenințare la securitatea statului. De aceea lupta împotriva acestui fenomen este o mare responsabilitate care îi revine Centrului Național Anticorupție. De capacitățile și dedicația noastră depinde prezentul și viitorul societății noastre.  În ultimii doi ani, țara noastră parcurge o perioadă dificilă, având un război la hotar. Această nenorocire a vecinilor noștri a deschis porțile și pentru o serie de crime care implică fluxuri de bani murdari, scheme financiare și tentative de a influența unele procese. Noile competențe atribuite Centrului Național Anticorupție ne-au oferit mai multe posibilități de a documenta asemenea infracțiuni. Avem dosare complexe în care am reușit să contracarăm tentativele de introducere a milioane de lei în țară și să blocăm folosirea ilegală a acestor bani. Vă îndemn să fiți la fel de vigilenți și să munciți la fel de profesionist în această direcție”, a declarat Alexandr Pînzari.

Prezent la eveniment, președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut un mesaj pentru efectivul CNA:

”Vă îndemn să fiți și mai hotărâți în lupta cu corupția mare, deoarece oamenii cu care vorbesc zilnic vor dreptate și finalitate pe dosarele mari. Vă asigur că aveți susținerea Parlamentului pentru a îndeplini mai departe, cu tenacitate și mândrie, atribuțiile de serviciu în interesul statului și în beneficiul oamenilor”.  

Menționăm că în cadrul evenimentului festiv, mai mulți angajați au fost menționați cu distincții și diplome oferite de Președinție, Parlament și Guvern. De asemenea, ofițerii cu rezultate remarcabile în activitate s-au ales cu diferite mențiuni instituționale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.