VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Omagiu limbii române, adus de deputați

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Igor Grosu a menționat că astăzi, de Ziua Limbii Române, avem ocazia să aducem un omagiu limbii române prin a cumpăra cărți.

În context, Președintele Parlamentului a salutat faptul că, după doi ani, Salonul Internațional de Carte ”Bookfest” a revenit la Chișinău. Timp de cinci zile, circa 30 de edituri de pe ambele maluri ale Prutului vor oferi iubitorilor de lectură oportunitatea să aleagă din cele peste 30 de mii de volume de cărți pentru toate vârstele și preferințele.

„Să fim mândri că vorbim românește!”, a scris Președintele Parlamentului, Igor Grosu pe o rețea de socializare.

Astăzi, 31 august, în Republica Moldova, dar și în România este sărbătorită Ziua Limbii Române. În acest an, se împlinesc 33 de ani de când pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină.

Citește și Mesajul și poezia postată de Maia Sandu pe rețelele de socializare de Ziua Limbii Române

Mesajul prim-ministrei Gavrilița cu prilejul Zilei Limbii Române: „Limba română este cel mai puternic element identitar care ne definește ca națiune”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.